សេចក្តីជូនដំណឹង
សេវាប្រឹក្សាយោបល់ផ្នែកជំនាញកសិកម្ម នៃអង្គការ NASTO សូមប្រកាសផ្អាកមួយរយៈពេលវែង ដោយគ្មានការកំណត់ អាស្រ័យហេតុនេះសូមសិក្ខាកាម និងមិត្តអ្នកអានទាំងអស់មេត្តាជ្រាបជាដំណឹង, សូមអរគុណ

Saturday, March 9, 2013

ផ្សិតចំបើង

ផ្សិតចំបើង
  • ឈ្មោះជាភាសាខ្មែរ ៖ ផ្សិតចំបើង
  • ឈ្មោះជាភាសាអង់គ្លេស ៖ Straw Mushroom
  • ឈ្មោះវិទ្យាសាស្ត្រ ៖ Volvariella esculenta
  • គ្រួសារ ៖ Basidiomyceae
ផ្សិតចំបើងសម្បូរសារធាតុសំខាន់មួយចំនួនដូចជា
កាបូអ៊ីដ្រាត កាល់ស្យូម ផូស្វ័ត ជាតិដែក វីតាមីន B1 B2 និងស៊ីលេនៀម (Selenium)
និងប៉ូតាស្យូម ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងនឹងជម្ងឺមហារីក និងប្រឆាំងនឹង
សម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់ក្នុងរាងកាយ។

No comments:

Post a Comment